onsdag 23. februar 2011

Shygirl har også jubileum

Shygirl feirer jubileum!

Mitt hvite skattkammer fyller 1 år

I dag var jeg innom en blogg jeg ikke har vært innom før og der var det jammen jubileumsfeiring med flotte premier. Og jeg er ikke vanskelig å be! Her kan du lese mer!

lørdag 19. februar 2011

Lapp på lapp på lapp....

For tiden så hekler jeg lapper til lappeteppet  mitt og strikker lapper til vesken min. Ikke de helt store utfordringene, men i perioder er det like greit. Jeg har i grunnen gjort en god del, men det er litt kjedelig å ikke ha noe ferdig produkt å vise frem.

Enda en VM-lue

Nå har også minstemann fått seg en VM-lue - slik ble den:
Mønster: Liv-Torils OL-lue med litt tilpasninger
Garn: Topp t'tå
Garnmengde: 82 gram
Heklenål: 6
Størrelse: passer perfekt til en 7-åring

En nydelig mugge....

Jeg var innom Charlottes gaver og Interiør her en dag og da hadde de fått inn en nydelig mugge i en av seriene som jeg samler på fra Green Gate. Bare se her hvor flott den er:
Denne ser jeg for meg full av saft med isbiter i på en varm dag ute på verandaen... "Drømmer om en varm og fin sommer.....". Den tar 1 liter så den er perfekt i størrelsen til nettopp det formålet!

Morsdagsgaver

Litt sendt kanskje - men her kommer bilder av det fine som jeg fikk i morsdagsgave forrige helg. Først en flott bukett tulipaner:
Og så eksklusivt godteri fra Monicas Godteributikk som du finner i Glasshuspassasjen i Bodø. Du finner dem på Facebook hvis du vil vite mer om dem. 
I tillegg så hadde min kreative 10-åring laget et kjempefint kort til meg!
Ellers så var det full fart med fotballturnering på begge ungene så noen spesiell feiring ble det ikke. Men mamma hadde laget hjemmelaget fiskegrateng til middag, så mellom slagene rakk vi en tur innom der for å spise.

fredag 18. februar 2011

En liten oppdatering fra meg....

Det er litt stille på håndarbeidsfronten for tiden så jeg har ikke noe mye nytt å vise frem. Dagene går i en evig runddans med jobb, reise i forbindelse med jobben, kjøring i forbindelse med ungenes trening, leksehjelp osv, så jeg har vært helt utslitt når kvelden har kommet. Det er bra det er helg snart så jeg får slappet av litt!

Selvom jeg ikke har produsert noe så har jeg surfet litt rundt på nettet. Jeg kom over Green Gate sin nye katalog og der var det mye fint. Jeg har samlet på service fra dem som du ser her.

Ta deg en tur innom for å se for her finner du mye fint!. Jeg falt spesielt for dette lysblå settet.

lørdag 12. februar 2011

VM-lue

Nå når det nærmer seg VM i Holmenkollen så ønsket ungene seg VM-luer. Etter litt leting så ble vi enige om at de enkle luene som svenskene brukte under OL i fjor var et greit utgangspunkt. Nå er jeg ferdig med den første, så det er bare å få tak i litt mer rødt garn i neste uke slik at minstemann også får en.
Garn: Topp t'tå
Garnmengde: tilsammen 102 gram i 3 ulike farger
Heklekrok: 6
Størrelse: passer til en snart 11-åring
Disse luene er enkle å tilpasse, både i vidde og i lengde fordi du starter oppe i toppen. Det ble et enkelt og greit resultat, ferdigheklet i løpet av en kveld. Topp t'tå-garnet passet veldig godt til denne type prosjekt.

Blomster lyser opp i tilværelsen

Friske blomster blir aldri feil! I dag falt jeg for disse rosene da jeg var ute og handlet på Rema 1000. De kostet kr 59,90 for 20 stykker. Kvaliteten på blomstene som jeg tidligere har kjøpt på dagligvarebutikker har variert ganske mye, men disse ser faktisk kjempeflotte ut! Så får vi se hvor lenge de står før de må kastes ut.
Jeg var også innom en blomsterbutikk for å finne noe fint til min mor i anledning morsdagen. Da hadde de disse orkideene på tilbud. Jeg synes fargen var litt spesiell så selvom jeg har flere som blomstrer gang på gang i vinduet mitt så ble en slik med meg hjem i tillegg til den som jeg kjøpte til min mor.

Sola er tilbake!

Disse bildene er tatt cirka kl 16 en ettermiddag da jeg kom hjem fra jobb. I stedet for å fokusere på alt støvet som vises inne når solen står så lavt på himmelen så tok jeg noen bilder. På det ene bildet ser det ut som om det er flere soler - men det er selvfølgelig bare en.

tirsdag 8. februar 2011

Ny tovet veske

Jeg falt for denne vesken da jeg var innom Muffin sin blogg. Jeg hadde endel Eskimo liggende og gikk i gang med friskt mot. Det var litt kjedelig å strikke denne med resultatet ble supert! Nå tovet Eskimoen noe mer enn jeg hadde planlagt så den ble ikke så stor som jeg ønsket. Egentlig hadde jeg tenkt å sy for i den, men siden den ble så mye tovet så er det ikke nødvendig. 

Garn: Eskimo
Garnmengde: 560 gram - 7 nøster svart og 5 nøster lyng
Pinnenummer: 9
Siden mønsteret i utgangspunktet er på japansk så har jeg hentet litt inspirasjon på Ravelry for å kunne lage denne. Jeg har lagt opp 17 masker og strikket 15 riller før jeg felte av. I tillegg har jeg heklet rundt kanten oppe med fastmasker etter at jeg hadde sydd sammen vesken. Så strikket jeg i-cord over 6 masker for å lage hankene. 

Selvom den ble litt mye tovet så er jeg veldig fornøyd med denne. Det eneste er at selve vesken ble litt tung. Jeg har nå gått i gang med en i Østlandsgarn i fargene svart og hvit. Den skal jeg forsøke å tove litt mindre for å få den litt lettere og så tenker jeg at det blir sydd for til den.

Kaktuser

Det er lenge siden jeg har hatt kaktuser i mitt hus. Jeg vet ikke hvorfor egentlig - men slik er det nå blitt. I går var jeg på Obs Hypermarked og da falt jeg for disse 2 kaktusene. Var ikke krukkene søte? Nå står de så fint i kjøkkenvinduet mitt og lyser opp.