søndag 29. mai 2011

En ny orkide

Mamma kom innom på besøk i ettermiddag og hun hadde med seg en flott orkide til meg. Fargen var alldeles nydelig og størrelsen var veldig praktisk. Den er nemlig mye lavere enn en vanlig orkide, og det er jo bra for da har den ikke så lett for å ta overbalanse. Nye orkideer er alltid velkomment, selvom jeg har ganske mange fra før. Jeg har 2 som blomstrer, 3 med nye skudd og 2 som står bak gardinet og sturer. De fleste av disse er orkideer jeg har hatt i flere år og som blomstrer igjen og igjen og igjen......

lørdag 28. mai 2011

Hekleteppet mitt er ferdig!

Endelig - etter mange ruter så er jeg ferdig med bestemorruteteppet mitt. Jeg ble kjempefornøyd med det! Fargene ble akkurat som jeg hadde tenkt - rosa, grønt og hvitt i en skjønn forening. Jeg synes teppet ble herlig romantisk, og samtidig stort og praktisk!




Mønster: Jeg har tok utgangspunkt i dette fra Garnstudio
Garn: Rubin og Smart
Garnmengde: 3900 gram
Heklenål: 4
Størrelse: 200 x 225 cm
Jeg sydde sammen rutene og har deretter heklet en enkel kant rundt hele teppet.

Jeg har planer om å bruke det som sengeteppe, jeg må bare pusse opp litt før jeg kan vise det frem i sitt rette element. 

Disse blomstene er jeg spent på hvordan blir!

Ja dere har vel forstått det nå - jeg ELSKER blomster! Tidligere i dag gikk jeg forbi en blomsterbutikk som hadde peoner på tilbud, og selvom jeg ikke aner noe om disse blomstene så måtte jeg kjøpe en bukett. Kr 59,- kostet 5 stykker så om dette viser seg å bli et feilkjøp så er det greit. Jeg er spent på å se hvordan disse blir når knoppene springer ut. Jeg synes det ser lovende ut!

En søt liten mugge

I disse vårtider så kommer stadig ungene inn med hvitveis eller noen andre blomster som de har plukket. Jeg vet aldri helt hva jeg skal sette dem i for det jeg har blir enten for lite eller for stort. I dag var innom Kid Interiør og der kom jeg over denne flotte muggen som kostet bare 25 kroner. Perfekt hvitveisstørrelse! Nå har jeg sendt ungene ut for å plukke blomster og så skal det hele stå til pynt på kjøkkenbenken etterpå.

fredag 27. mai 2011

Roser til helga

I det siste har jeg blitt så glad i disse rosebukettene som inneholder roser i flere farger - det er umulig å ikke bli i godt humør av disse! Siden Obs'en har 20 roser for kr 59,90 så går det jo an å kjøpe med seg en bukett i ny og ne.

torsdag 26. mai 2011

Mysteriesokkene

Jeg er ferdig med mysteriesokkene som er etter et mønster som Bittami har laget. Hun har arrangert et morsomt mysterie på Hobbyboden der vi har fått tilsendt mønsteret i 4 deler. Jeg synes mønsteret var supert og det var enkelt å følge. Heldigvis strikket jeg begge sokkene samtidig - så nå slipper jeg å starte på nytt - og det er bra for jeg har en tendens til å bli veldig lei etter 1 sokk! Disse skal jeg beholde selv.
Mønster: Mysteriesokker av Bittami
Garn: Opal Uni
Garnmengde: 48 gram
Punnenummer: 2,5
Størrelse: 36

lørdag 21. mai 2011

Nydelig vårvær i nord!

Det har vært flott vær her i ganske mange dager på rad. Ikke den helt store temperaturen, men så lenge sola skinner så er vi fornøyd! Bare se hvor fin utsikt jeg har!

Vindens skygge

Jeg er akkurat ferdig med en ny bok, "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafòn. Boken har fått mye god omtale, men jeg synes den var litt tung å komme inn i. Selvom den var litt tunglest så sitter jeg igjen med en positiv følelse nå etter å ha blitt ferdig - og det er jo et godt tegn!
En vittig, fengslende og mangfoldig spenningsroman fra et spøkelsesaktig Barcelona. Da Daniel er 10 år, tar faren - som er antikvar - ham med til en bygård i gamlebyen i Barcelona.Huset er halvt skjult, inneholder endeløse ganger med bokhyller og kalles 'De glemte bøkers kirkegård'. Her finner Daniel boken Vindens skygge, som holder ham oppe natten igjennom. Mannen som skrev den, ble funnet drept mange år tidligere. Da andre antikvarer i Barcelona får høre hvilken bok Daniel har funnet, tilbyr de ham hva som helst for boken. Men Daniel er ubestikkelig; han vil ikke skille seg av med boken for alt i verden. Etter som årene går, begynner det å skje reddsomme ting omkring Daniel, blant annet blir han oppsøkt gjentatte ganger av en mann uten ansiktstrekk, som lukter svidd. Mannen sier han er en av hovedpersonene i Vindens skygge, og krever at Daniel gir ham boka. De mystiske opptrinnene skrur ham inn i en skruestikke av gåter, personer og steder i hjertet av det gamle Barcelona. 

Nybakte knekkebrød

Jeg synes det er så morsomt at jentungen på 11 elsker disse hjemmelagde knekkebrødene at jeg gladelig fyller opp boksen når den er tom. De er kjempeenkle å lage og så er de mye sunnere enn de som er helt fine som kjøpes i butikken og som unger flest helst vil ha. Oppskriften finner du her.

Så var det helg igjen

Jeg er ferdig med både det store hekleteppet mitt og mysteriesokkene. Det gjenstår bare å få tatt bilder av dem og det skal jeg få gjort i løpet av helgen. I tillegg har jeg lest en ny, ikke fullt så spennende bok og bakt litt så jeg kommer tilbake med noen spennende innlegg om ikke lenge. Men først skal jeg på en spennende håndballturnering med datteren min.

God helg alle sammen!

søndag 15. mai 2011

Vårvenn på Uformelt

Jeg har deltatt i en pakkebytterunde på Uformelt. Temaet var "Vårglad venn". I dag kom endelig dagen for åpning og inni pakken jeg har fått var det 4 nøster garn som er helt ukjent for meg. Jeg tolker det slik at det er finsk og siden det inneholder 75% ull og 25% polyamid så regner jeg med at det er beregnet på sokker (korriger meg hvis jeg tar feil...). Garnet er beregnet på pinne 4-6 så det blir morsomt å forsøke seg på sokker med litt tykkere pinner enn 2,5 - kanskje det er en mulighet for å bli ferdig innen rimelig tid.....

Tusen takk for den flotte pakken - jeg gleder meg til å prøve garnet!

Jeg aner ikke hvem pakken er fra, det var ingen hint med, unntatt avsenderadressen som var nordfra.

lørdag 14. mai 2011

Mysteriesokker clue 3

Jeg henger fortsatt med på Mysteriesokkene på Hobbyboden! Nå er jeg akkurat ferdig med del 3 og kan nå finne noe annet å strikke på mens jeg venter på del 4 som kommer mandag kveld. Mønsteret er veldig greit å følge, det eneste jeg savner er en tabell som viser hvor langt man skal strikke i de ulike størrelsene på denne delen. Årsaken til det er at jeg ikke er en erfaren sokkestrikker, så da blir disse sokkene til meg selv da det kun er min egen fot som er tilgjengelig for måling. Med str 36 så bli det ikke så langt å strikke, noen fordeler må man jo ha :-)

Mofongo

Nå har jeg lest nok en fantastisk bok av Cecilia Samartin! Lettlest og rørende. Sammen med de tre andre bøkene av henne som jeg tidligere har lest så kan jeg absolutt anbefale denne!
Sebastian drømmer om å være som de andre gutta, å kunne løpe som en vind over fotballbanen. Men en hjertefeil gjør at han må stå på sidelinjen. Sebastian finner sin arena på kjøkkenet hos abuela Lola, og sammen tilbereder de eksotiske retter som fører en splittet familie sammen. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. Mofongo viser at skillet mellom glede og sorg ikke er skjørt, men usynlig.

lørdag 7. mai 2011

Strikket Kvikk Lunsj lue

Minstemann ønsket seg også en Kvikk Lunsj lue - så da var det bare å sette i gang! Denne gang ble det en strikket variant.
Mønster: Jeg har brukt dette som utgangspunkt
Garn: Freestyle fra Dalegarn
Garnmengde: 60 gram
Pinnenummer: 3,5 og 4
Størrelse: passer til en 7-åring
Jeg strikket med noen tynnere pinner enn oppskriften tilsier for at luen skulle passe til 7-åringen min. I forhold til mønsteret så har jeg ikke skrevet Kvikk Lunsj 2 ganger pluss at jeg har gjort noen andre mindre tilpasninger.  

Ferdig med clue 2 på Mysteriesokkene

I dag har jeg virkelig gjort en innsats på Mysteriesokkene på Hobbyboden. Jeg har hatt like strikketid denne uka så jeg var redd for at jeg ikke skulle klare å bli ferdig før neste clue kom - men det klarte jeg med god margin. Sokkene er strikke av ensfarget Opal.

Flimmer

Boken Flimmer av Anne Holt og Even Holt er absolutt lesbar. Den havner ikke på toppen av mine beste bokanbefalinger, men liker du en lettlest krim som ikke krever så mye konsentrasjon å holde tråden i så anbefales denne.
Professor Sara Zuckermann vet at hun ikke burde operere pasienten hun er i ferd med å åpne. Hvor alvorlige konsekvensene av den rutinemessige operasjonen blir, aner hun derimot lite om. Zuckermann er hjertespesialist og hadde en lysende internasjonal karriere til en katastrofal ulykke tvang henne tilbake til hjemlandet Norge og en adskillig mindre glamorøs karriere i Bærum. En hjertestarter skal redde liv. For den nyopererte Erik Berntsen koster den ham livet. Noe er galt med verdens mest solgte implanterbare hjertestarter. Ingen forstår hva. Et kappløp mot sannheten er i gang. Dr. Zuckermann og hennes underordnede, fembarnsfaren Ola Farmen, innser umiddelbart at flere liv står på spill. Men det gjør også svimlende summer, først og fremst for produsenten av hjertestarteren, Mercury Medical. Flimmer er en thriller fra et konfliktfylt sykehusmiljø i Norge i 2010. Det er en historie om de evige motsetninger mellom pasienters beste og offentlig økonomi, mellom internasjonale industriinteresser og den enkelte lege, og aller mest: mellom sannhet, løgn og fortielse. 

Roser til helgen


Disse nydelige rosene kjøpte jeg på Coop Obs tidligere i dag for kr 59,90 for 20 stk. Nå står de på bordet i stuen og lyser opp i tilværelsen. Siden jeg venter besøk i morgen var det greit å få inn noen fine blomster!

Ellers så er jeg ferdig med en ny Kvikk Lunsj lue - denne gang til minstemann. Jeg skal forsøke å få festet tråder og blogget den i løpet av helgen. Jeg hekler også videre på teppet mitt - nå gjenstår det bare å sy i sammen de siste rutene og å hekle en kant rundt som avslutning. 

Godværet er kommet hit i nord også, selvom temperaturen ikke er den helt store enda. Ha en super helg alle sammen!

tirsdag 3. mai 2011

Strikkeblader

Her om dagen surfet jeg litt rundt og kom innom Spinnvilt. Der kan du kjøpe tidsskrifter fraktfritt, og da slo jeg til. Knitscene summer 2011, Knitting Traditions og Interweave Knits spring 2011 kom i posten i dag. Det var kjapp levering for jeg bestilte på søndag kveld. Disse skal jeg kose meg med i ledige stunder!