mandag 30. april 2012

Ishbel

For et par år siden fikk jeg mønster til Ishbel av Jannelea i julegavekalender. Etter det strikket jeg et i Wollmeise, men det synes jeg ble for lite så jeg har hatt planer om å strikke et i litt tykkere garn lenge. Jeg hadde 6 nøster Merino Extra Fine liggende - fant jeg ut måtte være passende til å bruke til dette. Jeg synes resultatet ble kjempeflott og størrelsen passe stor.
Mønster: Ishbel
Garn: Garnstudios Merino Extra Fine
Garnmengde: 244 gram (brukte 5 nøster pluss noen meter av det siste nøstet til avfelling)
Pinnenummer: 4,5
Størrelse: Jeg strikket den største utgaven etter mønsteret og er veldig fornøyd med størrelsen

onsdag 25. april 2012

Taushetens konsekvenser

En av mine yndlingsbøker er "La meg synge deg stille sanger". Og når jeg kom over denne boken av samme forfatteren så bare måtte jeg kjøpe den. Linda Olsson imponerer meg nok en gang! Denne boken synes jeg er fantastisk lesing. Den var umulig å legge fra seg - og den tok slutt så altfor fort.
Fiolinisten og komponisten Adam bor på New Zealand, men er oppvokst i Polen og Sverige. Da Adams eneste barn blir drept i en ulykke blir han tvunget til å konfrontere sin gåtefulle fortid, blant annet at han holdt omstendighetene rundt datterens opphav skjult for henne. Adam får hjelp til å sette sammen biter av historien sin, og kommer også til kunnskap om sin mors egen fortid.

Du kan lese mer om boken her.

torsdag 19. april 2012

Grytekluter

Jeg trengte noen gode og tykke grytekluter i en litt sprek farge nå som det går mot vår. Jeg stupte derfor inn i Parislageret mitt (som forøvrig er ganske så lite nå) og fant 2 nøster lilla og en rest av eggehvit og satte i gang.
Mønster: Maggie's kitchen
Garn: Paris
Garnmengde: 126 gram
Heklekrok: 5
Størrelse: Siden jeg ville ha dem store og gode så heklet jeg en ekstra runde før jeg heklet sammen de to delene. Da er de litt større enn en vanlig gryteklut, akkurat passe stor til at jeg ikke brenner fingrene.

tirsdag 17. april 2012

Kopptue

Nok en gang ble det kopptue av et nøste Paris - kjekt småstrikk som har fast oppholdssted i veska mi - bare sånn i tilfelle at jeg skulle få litt strikketid.
Mønster: Husmor Marias kopptue
Garn: Paris
Garnmengde: 49 gram
Pinnenummer: 5

Påskekrim 2010

Fra en restekurv hos bokhandleren plukket jeg opp denne - like akutell nå som for 2 år siden for oss som ikke har lest den. Nok en flott samling som anbefales.
Capirs.no skirver: "Drapsgåter, mysterier, skrekk og gru. 17 spennende og overraskende kriminalnoveller fra de beste norske forfatterne. Anne B. Ragde, Karin Fossum, Unni Lindell, Gunnar Staalesen, Tom Egeland, Morten Harry Olsen, Kjersti Scheen, Pål Gerhard Olsen, Jørn Lie Horst, Jon Ewo, Kurt Aust, Helge Hagerup, Frederik Skagen og Gert Nygårdshaug."

onsdag 11. april 2012

Burberry inspired cowl neck scarf

Denne har jeg strikket før med hell - så da jeg hadde rester av Alfa som jeg lurte på hva jeg skulle bruke til - så var valget lett. Denne havner i gaveesken.
Mønster: Burberry inspired cowl neck scarf
Garn: Alfa
Garnmengde: 126 gram
Pinnestørrelse: 7
Mønsteret er gjentatt 3 ganger.  

Påskekrim 2012

I år har jeg hatt en samling med noveller med meg en del av påska - kjempefint med korte, små historier som man lett kommer inn i. Kan absolutt anbefales! Nå stuper jeg inn i neste påskekrimsamling - rasket nemlig med meg samme bok for årene 2010 og 2011 fra en restekurv til en billig penge.
Capris.no skriver: "For fjerde år på rad har Juritzen forlag samlet Norges beste krimforfattere i én og samme bok med hele 17 bloddryppende krimnoveller, seks av dem nyskrevne, eksklusivt, til denne utgivelsen."

mandag 9. april 2012

Skjerf

Dette er et gjensyn med et mønster jeg har brukt tidligere. Enkel strikk som du ikke trenger å konsentrere deg for å få til - og passe arbeid på en liten gave. Dette havner i gaveesken min.

Jeg har et slikt i blått som jeg har brukt mye selv. Jeg kan virkelig anbefale dette mønsteret for formen på skjerfet gjør at det ligger naturlig og godt rundt halsen.
Mønster: Garnstudio
Garn: Drops Merino Extra Fine
Garnmengde: 143 gram
Pinnenummer: 4 og 5
Størrelse: passe stort skjerf

Påskekalender

Her er påskekalendergavene mine for de 5 siste dagene.

På skjærtorsdag fikk jeg en pakke servietter, og de neste tre dagene fikk jeg et nøste Misti hver dag sammen med henholdsvis en påskehane, et påskeegg med sjokolade og en liten figur inni pluss et forslag til hva jeg kan bruke garnet til. Jeg har faktisk strikket en slik lue for en tid tilbake - men den er gitt bort - så kanskje det blir en lue til meg selv av garnet etterhvert?

I dag var den siste dagen av påskekalenderen og da fikk jeg et hyggelig kort med en flott magnet festet til pluss et flott strikkehefte - som snek seg unna fotograferingen. Jeg lurer på hvordan Briti visste at jeg ønsket meg akkurat det? Like før påske var jeg nemlig innom den lokale Husfliden og da var de fri for heftet - og i ettertidens lys så var jo det bare bra!

Tusen takk Brit for en kjempeflott påskekalender - den har satt en ekstra spiss på påsken min!

onsdag 4. april 2012

Den svenske gullrekka

Denne boken har jeg hatt liggende i veska mi en stund. Det er kjekt med små noveller når man har litt tid ledig. Og forfatterne er absolutt gamle kjente for meg - Camilla Läckberg, Henning Mankell og Johan Theorin for å nevne noen. Denne kan absolutt anbefales - kjekt reisefølge!

Capris.no skriver: "10 krim- og grøssernoveller, skrevet av noen av Sveriges fremste forfattere innen krimsjangeren.En ektemann begynner å tvile på at kvinnen han er gift med, er den hun gir seg ut for å være. En seiltur på den svenske vestkysten får fatale følger. En båt full av stein blir funnet drivende uten mannskap utenfor Öland. En fotograf morer seg med å deformere ansiktene til kjente personer, og limer resultatet inn i et fotoalbum han gjemmer i skrivebordet sitt. Denne boken inneholder ti krim- og grøssernoveller, skrevet av noen av Sveriges fremste forfattere innen krimsjangeren. De fleste novellene har aldri tidligere vært utgitt i Norge. Kurt Wallander fra Ystad, Patrik Hedström ved Tanumshede politistasjon og Gerlof Davidsson fra Öland er bare noen av de skikkelsene vi møter."


Påskekalender fra Briti

Jeg har vært borte noen dager så her kommer en samleoppdatering på de 5 første gavene i påskekalenderen som jeg har fått fra Briti.

Dag 1 fikk jeg en sjokolade som ser veldig spennende ut - jeg har aldri sett denne typen tidligere, pluss et nøste Pt2 garn. Dette garnet har jeg aldri prøvd før - men jeg lurer på om det er samme garn som Rauma sitt 3 tråds strikkegarn? Det har samme strikkefasthet ihvertfall. Spennende!

Dag 2 fikk jeg et nøste Pt2 garn til - så nå har jeg nok garn til et par votter - så nå er det ut på jakt etter vottemønster som passer garntykkelsen. Tips mottas forresten med takk! Jeg fikk også en søt liten blomstervase i en herlig farge - bli perfekt til hvitveisene når våren kommer for alvor.

Dag 3 fikk jeg en flott kjøkkenhåndduk og en klut i herlige vårlige farger!

Dag 4 fikk jeg flotte muffinsformer - som også kan brukes til mye annet. Men hos mine barn er muffins alltid populært!

Dag 5 fikk jeg et flott pynteegg som nå henger til pynt. Ikke i bjørkeris riktignok (pga allergi), men det gjør seg fint der det henger allikevel.

Jeg er så fornøyd med de flotte gavene jeg har fått - og gleder meg til resten!